Tizenhét pontos hátrányból fordított az Olaj!

A középszakasz-győztes Szolnok szombathelyi győzelme után egy hetet pihenhetett, a Körmend pedig legutóbb szoros, hosszabbításba torkolló mérkőzésen győzte le a bajnok Albát. A beteg édesanyját meglátogató Justin Tuoyo visszatért Magyarországra, így csak a lábujjtörést szenvedő Horti Bálint hiányzott a vasiaktól. A hazaiaknál felépült Steven Browning, Vojvoda Dávid betegsége miatt ezúttal csak csereként jutott szóhoz, míg a sérült Sztrahinja Milosevics még úgy sem.

9-3-mal kezdett Dragan Alekszics együttese, de a hatodik percben már a Körmend vezetett (11-14). Tuoyo vezérletével az első negyed végére állva hagyta ellenfelét a vasi együttes (13-22). Hosszú percekig képtelenek voltak betalálni az Olaj játékosai, a második negyed derekán, 17-34-nél már kétszer annyi pontja volt az MTE-nek, mint a kupagyőztesnek. A félidőre tizenháromig visszakapaszkodott a Szolnok (28-41).

A második játékrész elején Andric hozta közelebb övéit, nagyot változott a játék képe. Bennmaradt az öltözőben a Körmend, és bár továbbra is pocsékul dobtak Fordék, szívós védekezésükkel sikerült faragniuk a különbségen. A 26. percben már csak egy kosárnyi volt a differencia (43-45), sőt nem sokkal később már újra a Szolnok állt jobban. 50-53-ról indult a záró felvonás.

A negyedik negyed jóformán már csak a hazaiakról szólt. Az elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de aztán a hajrához érve kezdett meglépni a Szolnok, amely pontosabbnak bizonyult a befejezéseknél. Mindössze hét pontra volt képes ebben a játékrészben a Körmend (a teljes második félidőben pedig tizenkilencre), így hiába vezetett 17 ponttal, végül mégis kikapott – írta a BB1.hu.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 67–60 (13–22, 15–19, 22–12, 17–7)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,
V: Kapitány G., Frányó P., Kulcsár T. (Dr. Páli K.)

Szolnok: Perry 14/6, Kovács P. 4, Browning 6/3, Ford 10, Tóth 12. Csere: Andric 13, Vojvoda 8, Polyák -.

Körmend: Wright 8, Bán 1, Fanning 10, Ferencz 4/3, Davis 12. Csere: Hollins 5, Csorvási 4, Tuoyo 14/9, Halász 2.

Simán nyert, újra második az Alba

Az alapszakaszban nagy meglepetésre győzni tudott a Kecskemét Fehérváron, ezúttal nagyon felszívta magát az Alba. Ráadásul a hazaiak dolgát könnyítette, hogy visszatért sérüléséből Lóránt Péter, Kasey Hill és Sir’Dominic Pointer is. Ezúttal Alhaji Mohammed maradt ki.

Az első félidőben nagyon jól védekezett a címvédő, illetve szinte mindent be is dobott. Öt perc után már 20-9 volt az állás, és bár az első negyed végére ötre feljöttek a lila-fehérek, húsz perc után tizenhárom volt közte. Simpson is sokat villogott. A fordulás után is jobban játszott az Alba, hiába kért időt többször is Forray Gábor, nem tudta megtörni a magabiztos fehérváriak lendületét. Bár egy kicsit visszaesett a tempó, kevesebb pont született, de a hazai előny így is csak nőtt, és a végére lett a legnagyobb. Az utolsó percekben a fiatalok közül Varga Máté és Joel Nshimba is lehetőséget kapott, sőt utóbbi szerezte a meccs utolsó kosarát – írta a BB1.hu.

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt 85–60 (24–19, 22–14, 20–13, 19–14)

Alba Regia Sportcsarnok,
V.: Pálla Z., Farkas G., Söjtöry T. (Bodrogváry I.)

Alba: Kovács Á. 7/3, Simpson 18/6, Harris 7/3, Lóránt 4, Keller Á. 12. Csere: Hill 6, Horton 6, Keller I. 4, Filipovity 10/6, Pointer 9/3, Varga -, Nshimba 2.

KTE: Pongó 7/3, Thompson -, Djeraszimovics 16/6, Dramicsanin 8, Karahodzsics 11/3. Csere: Wittmann 8/3, Molnár M. 10, Orgona -, Fülöp -, Horváth K. -, Molnár D. -, Kucsera -.

Forrás és kép: kosarsport.hu