Hihetetlen lett, ahogy vártuk.

Valószínűleg már sokan tudják, de ha esetleg lemaradtak volna róla: vasárnap este a Győri ETO megnyerte a Bajnokok Ligáját!

De még hogyan! Az utolsó tíz percben oda-vissza ugrált az előny a magyar lányok és a Vardar Szkopje között, a rendes játékidő végső 60 másodpercében mindkét oldalon döntő gól született, hosszabbítás. De ha ez nem lett volna elég, csak ezután jött a dráma: még a három gólos előnyért is támadtunk, de több eladott labda miatt egészen az utolsó másodpercekig nem dőlt el a mérkőzés.

Szó szerint, ugyanis 10 másodperccel a vége előtt a Vardar megszerezte a Győr meccslabdáját, és robogtak is az egyenlítésért, az egész hétvégén mellőzött Kiss Éva azonban legjobbkor villant, és kifogta Canadija ziccerét!…

Immár negyedjére került a Rába-partjára  a Bajnok Ligája trófeája. Gratulálunk!

A hangulatot már pénteken megalapozták a csapatok a Hősök terén a Magyar Kézilabda Napján, de az izgalmak csak szombaton kezdődtek, igaz, nem a Final 4-ral. Szegeden kezdetét vette ugyanis a bajnoki döntő. Az év többi hetében a cikk jó harmadát ennek szántam volna, de a lányok ezúttal előnyben, így csak most elég annyi, hogy a hazaiak 32:28-ra diadalmaskodtak a Veszprém fölött, ezzel évek óta először csak egy hajszál választja el őket attól, hogy megszerezzék a klub történetének harmadik trófeáját.

dc_nsmuxkaagcop

A rangadó ezúttal háttérbe szorult

Azért az se lesz könnyű menet, hiszen öt gól ugyan sok, de nem a Veszprémnek, még bármi megtörténhet – ezért imádjuk annyira a rangadókat. Minden csak vasárnap délután 6-kor dől el…

Röviddel a tiszaparti csata után már a Győrért izgulhattunk, a lányok pedig máris megmutatták, csapatként bármire képesek, mikor egy hullámvölgy után is felálltak a Bukarest ellen, és 26:20-tal zsinórban harmadszor jutottak a döntőbe, majd három órával később a Vardar is kvalifikálta magát.

A bronzmeccsen a Bukarest szoros küzdelemben, de 60 perc alatt diadalmaskodott a Rosztov Don felett, majd elérkezett a nagy finálé, amelyet még sokáig fogunk emlegetni.

A Győr hatalmasat harcolt, a döntő pillanatokban már csak a szívük vitte az utolsó erejükkel küzdő lányokat, de a megtörhetetlen Nycke Groot és a frissen beugró Duda Amorim (aki a rendes játékidőben két létfontosságú-, majd a hosszabbításban további három találatot szerzett) vezetésével, és Kiss Éva bravúrjával 27:26-ra fölülmúlták a Vardar-t, megszerezve a csapat negyedik BL-serlegét, jöhetett az ünneplés – és a tánc.

A sorozat gólkirálya Cristina Neagu, a legértékesebb játékos pedig Amandine Leynaud lett, igaz, utóbbit valószínűleg nem vígasztalja a kitüntetés.

És hogy mi jön ezután? Martín szezon végén a Rosztov-hoz távozik, a Győr pedig még kemény harcban lesz a bajnoki címért, de pillanatnyilag mindez mit sem számít, ahogy azt a fergetegesen zengő Papp László Sportaréna összes szurkolója is érzi.

BL győztes a Győr! Szép volt, csajok!

Képforrás: twitter