A spanyolok tizedjére hódították el a legrangosabb európai kosártrófeát.

Bár a címvédő Fenerbahce kicsit kozmetikázni tudott az eredményen a végjátékban, de óriási izgalmakat nem hozott az idei kiírás fináléja. A Causeur – Doncic – Thomkins vezette blancók szinte végig vezetve szerezték meg 10. trófeájukat.  A vélhetően utolsó európai meccsét játszó szlovén csodagyerek, a képen látható Luka Doncic lett a torna MVP-je, azaz legjobb játékosa.

doncic

Euroliga döntő
Real Madrid (spanyol) – Fenerbahce Dogus (török) 85-80

A szuperfavorit CSZKA Moszkva talán fejben nem tudott annyira felpörögni a bronzmeccsre, mert hat perccel a lefújás előtt már 20 pontos (!) hátrányban volt litván ellenfelével szemben. Ekkor azonban nagy hajrát nyitottak az oroszok, de a harmadik helyet a Zalgiris Kaunas szerezte meg 79:77-es győzelmével.

Euroliga, bronzmeccs
CSZKA Moszkva (orosz) – Zalgiris Kaunas (litván) 77-79

Idehaza a bajnoki negyeddöntő harmadik mérkőzésén a ZTE olyan megalázó vereséget szenvedett Szombathelyen, hogy Bencze Tamásnak elnézést kellett kérnie a szurkolóktól.  Csapata ugyanis a második félidőben nem ritkán 30 pont feletti(!) hátrányban volt és rájuk nézve lett hízelgő a 93:70-es végeredmény. Ezzel a Falco 2:1-re vezet a 3 győzelemig tartó párharcban.

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 93-70 (20-8, 27-11, 27-22, 19-29)

Képek: twitter