Aki a Kincsem Parkot választotta Pünkösd vasárnapján, kilenc erőpróbát láthatott és biztathatta kedvencét.

Rebellis kisebb csalódást okozott, mivel teljesítménye elmaradt ahhoz képest, amire számítani lehetett formája alapján. De hát ilyen az élet, egyszer lent és egyszer fent. Vele ellentétben, Bubi Pata megérdemelte a bizalmat, ugyanis elhozta az első helyet a Törökszentmiklósi Díj 1600 méterén. A startot követően a mezőny elnyúlt kissé, a hároméves azonban szépen felzárkózott az élen járókhoz, majd le is hagyta őket. Így megszerezte idomárjának, Fézer Róbertnek a második győzelmet a nap során. Az elsőt még az Aréna Díjban nyerő Faster Now-nak köszönhette, itt ő volt a trénere és a lovasa is. Egyébként egy új import, Mr Paco ígéretes névjegyet hagyott ezen az 1300-as távon, mert megszerezte a második helyet. Amikor az ESDE Bt. lovát, Nanchót favorizáltuk ebben a futamban, tévedtünk. Ezúttal ő lecsúszott dobogóról.

Az 1400-as Szenttamási Díj csekély számú résztvevői közt a papírforma érvényesült. A célegyenesben kisebb küzdelem alakult ki Wizardess és az őt szorongató Sky Diver között. Végül az előbbi ötéves került ki győztesen a versengésből.

Akadt ám meglepetés győzelem is, hiszen a Nyeretlenek Versenyében megverték a leginkább esélyesnek tűnő lovat, Thai Nightot.

Ribárszki Sándor duplázott, azaz nyert a trenírozásában lévő Sonja a Pünkösdi Hendikepen, s ugyanebben a versenyben másik idomítottja, Welana második lett.

Ne feledjék, folytatás vasárnap!

Kép: Mérges Enikő/Racing Portal