Ezen a vasárnapon jön az egyik legrangosabb galopp verseny, az egykori Királyi Díj, amely manapság Millenniumi Díj néven él a galopp szerelmeseinek szívében és tudatában. 

A versenynap nyolcadik és egyben záró futama 1800 méteren kihívás elé állítja a hároméveseket és az idősebb lovakat, valamint lovasaikat.

Az állam 100 ezer koronával támogatta a Batthyány Elemér által alapított elődöt, amiből a Millenniumi Díj alakult ki. Azért alapították, hogy letörjék a Preis des Jockey Club vagyis a Monarchia Derby-jeként elhíresült verseny nagyságát. A legjobbak kerültek fel a győztesek listájára.

Őszi Kornél, a Magyar Turf alapítója és főszerkesztője így nyilatkozott az első megrendezését követően: „… 1986-nak olyan szenzációja volt, amelyhez foghatót még nem váltott ki esemény: ez évben futják először az Állam által adott 100 000 koronás Millenniumi Díjat. Példátlan sportünnep, a nézőtér minden talpalatnyi helye tele, és 20 ezer lelkes ember zengi az első nyerő, DANDÁR és tulajdonosa Blaskovich Ernő dicsőségét…”

MD1936

Hét lovat neveztek be idén erre a rangos futamra. Rosenfire tűnik az egyik legesélyesebbnek, hiszen remekül szerepelt a Batthyány-Hunyadi Díjban, merthogy ott harmadikként végzett. Sárkányfű hatalmasat finiselt a Liga első versenyében, most akár duplázhat is! A többi nevezett is jó sansszal áll starthoz, így hát róluk sem szabad megfeledkezni. Figyelmet érdemel többek között Eskandar, valamint Freddie Mercury.

Vajon kié lesz a 7,5 millió forintos futam első díja? Vasárnap kiderül! Biztassák kedvencüket akár a pálya mellől, a Kincsem Parkból!

Az írásban a Magyar Lóversenyzés utolsó krónikásának, Horváth Józsefnek a sorait is felhasználtuk és a képeket is ő bocsátotta anno rendelkezésünkre. Az első képen Roppant az 1955-ös, 1956-os győztes!