Vasárnap került megrendezésre kis hazánk egyik legrangosabb versenye, amely nagy hagyományoknak örvend: a Millenniumi Díj. Hét ígéretes ló és lovasaik 1800 méteren tette próbára magát.

A Kincsem Parkba kilátogatók testközelből megcsodálhatták az indulókat még a jártatónál. Az itt elhangzottak alapján a bátrabbak még meg tehették utolsó tétjeiket, amennyiben fogadni volt kedvük.

A Nemzeti Galopp Liga harmadik állomásában az esélytelenebbnek ítélt Sunnykid az elején elment vezetni, a favoritot is maga mögé utasítva. Hosszú ideig diktálta a tempót a mezőnynek. Rosenfire taktikás lovaglása azonban fantasztikus győzelemhez vezetett. Amint Sunnykid elfáradt az utolsó szakaszon, megindult a közönségkedvenc, Rosenfire hajrája. Az utolsó pár száz méteren fokozatosan gyorsított és ezzel a teljesítménnyel megnyerte az első helyért járó 3 millió 750 ezer forintos díjazást. A négyéves könnyedén ért haza, ez a táv nem okozott nehézséget neki. Jó képességei és remek származása miatt reménykedhetünk benne, hogy kipróbálják hosszabb távokon is. A pej mént azonban tulajdonosa szeretné Szerbiábában versenyeztetni, így kérdéses mikor láthatjuk őt legközelebb hazai pályán – derült ki idomárja nyilatkozatából a verseny után. A sokesélyes Millenniumi Díj második helyezettjeként Sárkányfû ért célba, aki Zala Csaba legeredményesebb idomításának tekinthető. A trénernek másik lova, Freddie Mercury elhozta a harmadik helyezést ugyanebben a futamban.

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy Kovács Sándor nagy napja volt ez a vasárnap, hiszen csak úgy taroltak idomítottjai. Rögtön a második futamban, a Rascal Hendikepen Mirtusz aratott diadalt, majd Szerencse lovag finiselt sikerrel a Dr Guru Hendikepen. Az Ostinato Díjban pedig Vizitinor. De kétségtelen, hogy a legnagyobb sikert Rosenfire hozta számára a főfutamban!

A Millenniumi Díjban nyerőt lovagló Martin Laube így duplázni tudott. Korábbi győzelmét Szerencse lovag nyergében szerezte.

Fézer Róbert is két dicsőséget tudhat magáénak; Nyelvtörőnek és Kölnnek köszönhetően.

Legközelebb az Alagi Díj jön, mégpedig szombaton!

Kép: Mérges Enikő/Racing Portal