Három sorozat bajnokát avatták fel a héten.

A 11 év után bajnok Szeged három évre szerződést hosszabbított Carlos Pastor-ral, a Veszprémből távozó Schuch Timuzsin Ferencvárosban folytatja, míg ugyanitt a női csapat a siófoki Szemerey Zsófival erősít.

A Szlovénia ellen készülő férfi válogatott tegnap állt össze Budaörsön, egyenlőre csak 16-an a 19 fős keretből, a 3 légiós pedig jövő héten csatlakozik. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány az ősszel elbúcsúzó Nagy Lászlót is visszahívta a nemzeti gárdába, a tét pedig nem kisebb, mint a januári világbajnokság.

Brest-ben ugyan kikapott, de szerdai hazai győzelmének köszönhetően a Metz szerezte meg a bajnoki címet a francia női ligában, a sikerből pedig a kapuban a Dunaújváros kölcsönadott reménysége, Csapó Kyra is kivette a részét.

Idén sem került játékos a férfi BL All Star-csapatába a magyar csapatok keretéből. A teljes “keret” a vártakhoz híven alakult (a valódi korrektsége azért megkérdőjelezhető), hazai érdekeltségként egyedül a legjobb kapusnak választott Sterbik Árpád sikerét lehet megemlíteni.

És ha már férfi BL, természetesen a hét (nemzetközi szinten értett) csúcsa mellett sem mehetünk el: ezúttal sajnos magyar résztvevő nélkül, de megrendíthetetlen hangulattal és izgalmakkal operált a Final4.

deozjomx0aedoz0

Patrice Canayer-t nem véletlenül választották meg a szezon legjobb edzőjének

Az elődöntőkben borult a papírforma, az előzetesen esélyesebbnek látszó PSG és Vardar csak a bronzérem sorsát döntötte el 29:28-cal előbbi javára, míg a döntőben a hatalmas klasszist és csapatmunkát hozó Montpellier hihetetlen előnnyel, 32:27-re diadalmaskodott a Nantes fölött, és abszolút megérdemelten gyűjtötte be 2003 után második trófeáját.

Magyar szempontból a fő attrakció azonban egyértelműen a szerdai utolsó bajnoki forduló volt, ahol gólkülönbség alapján dőlt el a cím sorsa. A Fradi a Győrhöz képest 6 gól összesített előnnyel, de sokkal nehezebb ellenféllel (Vác) találkozott, ráadásul mindezt egyidőben, párhuzamos közvetítéssel.

És ezúttal is egy az egyben ugyanazt néztük végig, amit a Győr BL-döntőjében, majd a férfi bajnoki döntő második fordulójában: a győri meccs már véget ért, a Fradi egyetlen találat hátrányban támadt, ha bemegy, megvan a bajnoki cím. A lányok azonban elsiették az akciót, ezzel ismét a Győr örülhetett, akik megvédték címüket, és idén is elhódították a helyet a tabella tetején.

A ferencvárosi lányok joggal lehetnek csalódottak, hiszen a Magyar Kupa után ez is nagyon kevésen múlott, de őket is abszolút megilleti a dicséret, évről évre közelebb kerülnek a Győrhöz, és fergetegessé teszik a hazai meccseket is.

A lányoknak nem lesz sok idejük a bajnokságon mélázni, ugyanis holnap már a válogatottal szerepelnek Koszovóban, majd szombaton Fehéroroszországot látják vendégül a decemberi EB két utolsó selejtezőjén. Hajrá magyarok!

Képek: EHF Champions League twitter