Ezúttal a szombatot szentelhetik a galoppnak a lóverseny rajongói. Következik az az összecsapás, amit nem éppen jó ómen megnyerni.

Újabb próbatétel elé állítja a hároméveseket az Alagi Díj a maga 2000 méteres távjával. Ezt az igen fontos versenyt 1893 óta rendezik meg minden év júniusának elején. Ez az időpont és táv tökéletes lehetőséget ad a lovaknak és a lovasoknak, hogy utoljára felmérjék képességeiket a Magyar Derbyt megelőzően. A versennyel kapcsolatban köztudott volt korábban, hogy az itt győzedelmeskedő a derbyn már nem tudja megismételni sikerét. Az Alagi Díj első megrendezésekor botrányos dicsőséget szerzett magának Culloden, mivel esélytelenként megverte favoritnak tartott istállótársát, Duncant. Persze akadtak olyan lovak is, akik rácáfoltak eme erőpróba elátkozottságára. Ilyen például a teljesség igénye nélkül: Bohém, Roppant vagy Imi.

A legutóbbi, aki duplázni tudott – vagyis megnyerte a derbyt is – az Latin Lover volt 2012-ben.

Szépszámú mezőnyt alkotnak az indulók. Esti Fényben bízik idomárja eddigi produkciója alapján, mert helyezett lett a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben és a Nemzeti Díjban egyaránt. Casino Royal elérheti a dobogós helyek egyikét, trénere elmondása szerint jól felkészült a hétvégi futásra. Érdemes odafigyelni a többi indulóra is, mivel erős ellenfelekről van szó. Habár Anduril gyengén muzsikált legutóbb, remélhetőleg most előrukkol megbízható formájával.

A versenynap egyébként egy gátversennyel indul, valamint agárversenyt is láthatnak majd a Kincsem Parkba látogatók. Azonban mi az 1800-as Erzsébet Királyné Díjat emelnénk ki még a sűrű programból. Eltham átlagszámának hála jó sansznak ígérkezik. A Hazafi Díj nyertese, Medyna akár rendelkezhet még tartalékokkal.

Szurkoljanak élőben, üdvözöljék a nyár kezdetét a Kincsem Parkban! Ne feledjék: a vasárnapi, pozsonyi 40. Turf-gála miatt a versenynapot szombaton rendezik.

Kép: Mérges Enikő/Racing Portal