A sok esőzés megnehezíti a szervezők dolgát az év második Grand Slam versenyén.

Babos Tímea és Fucsovics Márton egyesben már kiesett, sőt Marci párosban, Timi pedig vegyespárosban is búcsút intett a további küzdelmeknek, de Timiék első kiemelthez méltóan még küzdenek a  trófeáért női párosban.

Nézzük az eddigi nagy (egyéni) búcsúzókat: Cibulkova és a címvédő Ostapenko már az első kört sem élte túl a hölgyek csatározásában. Később Coco Vandeweghe, Pliskova, a fiatal Osaka, a negyedik kiemelt Svitolina, és a nyolcadik Kvitova is csomagolhatott.

Az uraknál Wawrinka búcsúja nem szenzáció, Kohlschreiber-é, Berdych-é, Monfils-é, Shapovalov-é, Querrey-é, Pouille-é annál inkább.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettőse simán jutott a nyolcaddöntőbe a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokság szombati napján.

Az első helyen kiemelt magyar, francia duó könnyedén érvényesítette a papírformát a Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova japán, grúz páros ellen.

Babos és Mladenovic a legjobb 16 között a 13. helyen kiemelt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh párossal találkozik.

Örülök a győzelemnek, ma is jól játszottunk! Kiegyensúlyozottak és agresszívak voltunk, küzdöttünk minden pontért, ez a legfontosabb.  Nagyon pozitív és jó motiváció számunkra a kiemelés első helye, hiszen esélyesek vagyunk, és meg is nyerhetjük a versenyt. Nagyon jól érezzük magunkat a pályán, várom az újabb kihívásokat

– közölte a magyar teniszező, aki – értékelése szerint – jól adta vissza az ellenfél adogatásait, és jól mozgott a hálónál.

Eredmény: női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) – Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz) 6:1, 6:3

Kép: RG twitter