Rafael Nadal 11. alkalommal sem talált legyőzőre Párizsban.

Világsztárok jelenlétében indult útjára a labda a francia nyílt teniszbajnokság 2018. évi férfi egyes döntőjében, hiszen a korábbi sok-sok tenisznagyság mellett élőben tekintette meg az összecsapást pl. a futball- ikon, Zinedine Zidane vagy éppenséggel a filmsztár, Hugh Grant is.

A fináléba a szezon két legjobb „salakjátékosa” került, hiszen Thiem az idén már kétszer is le tudta győzni Rafa-t, de egyszer sem három szettben. A legfontosabb összecsapáson azonban nem tudta megnehezíteni a király dolgát a trónkövetelő. Már rögtön az első adogatójátékát bukta ugyanis az osztrák fiú, és hiába javított azonnal az első szett Nadalé lett.

Döntő változás a folytatásban sem következett be. Dominic mindent megpróbált, de a háló másik oldalán a Roland Garros történetének legnagyobb ikonja parádézott. A vége 6:4 6:3: 6:2, de a mutatott játékban azért nem volt ekkora különbség, amit a 2 óra 44 perces játékidő is mutat.

Rafael Nadal ezzel felfoghatatlan módon, 11. alkalommal nyerte meg a Roland Garrost.

Ki ne tudná? 2005 óta mindössze 2 alkalommal szenvedett itt vereséget, mégpedig Söderlingtől és Djokovic-tól. Káprázatos mutató.

DfV9shUUcAAtYQ5

Ezzel az év második Grand Slam tornája véget ért. Reméljük jól szórakoztak, és ne feledjék máris itt a folytatás. Jön a füves szezon, ami Wimbledonban csúcsosodik majd ki vélhetően Roger Federer főszereplésével.

Képek: Roland Garros twitter