Itt a június, a zárás előtt még pörögnek a válogatott-selejtezők.

Közeleg a junior női világbajnokság, melynek 2018-ban hazánk ad otthont. A magyar csapat mindenképpen dobogós esélynek tekinthető, de a győzelemre pályázik, a lányok ehhez mérten gőzerővel meg is kezdték a felkészülést Siófokon, a küzdelmek pedig július 1-jén veszik kezdetüket az A-csoportban.

Amíg azonban az utánpótlás egyelőre csak készül, a hétvégén az “öregfiúk” már remekeltek az innsbrucki Masters EB-n. A férfi 45+ csoportban a Pásztor Istvánt és Carlos Pérezt soraiban tudó “Budapest Old Boys”, míg a 33+ és a 43+ kategóriában az “Angyalok”  győzött – utóbbi mindkétszer hibátlan mérleggel.

Hasonlóan magabiztos magyar győzelmet hoztak a női válogatott EB-selejtezői: miután Koszovót hatalmas előnnyel (15:37) múlták fölül idegenben is, a csajok Fehéroroszország ellen sem hibáztak (30:22), így csoportelsőként jutottunk ki a decemberi franciaországi kontinenstornára!

deivam7xkaa4xeh

Nem volt ilyen, könnyebb dolga a hétvége fő attrakcióját szállító férfi válogatottnak, ugyanis szombaton Koperben léptek pályára a VB-selejtező odavágóján. A legutóbb bronzérmes szlovénok ellen előzetesen finoman szólva bárki boldogan aláírt volna egy döntetlent, a fiúk azonban a leghőbb vágyainkat is fölülmúlták…

Nehéz kezdés után kiélezett küzdelembe kapaszkodtunk vissza, és hihetetlen izgalmasan folytatódott a találkozó, egészen addig, amíg 20 perccel a vége előtt meg nem szereztük a vezetést, innen pedig nem volt megállás. Hiába a rengeteg jogtalan bírói ítélet (26 percnyi kiállítás és 2 piros lap egy meccs alatt azért nem egy átlagos statisztika, a dán játékvezetők nem voltak túlzottan a helyzet magaslatán), a kapuban Székely Márton, elől pedig Bodó Richárd, Lékai Máté és Bóka Bendegúz is parádézott, a magyar csapat pedig felőrölte a széteső hazaiakat, és idegenbeli 24:29-es győzelemmel várhatja a visszavágót!

A párharc azonban (bár reméljük, erre holnap rácáfolnak a fiúk) még nem ért véget: holnap este 7-kor Veszprémben fogadjuk a szomszédokat, és minden erőnkre szükség lesz, hogy a VB-n folytatódjon az utunk. A szokásos “hajrá magyarok” helyett nem bírom megállni, konkrétan hallom a rigmust a fülemben:

Ria, ria, Hungária!

Mindent bele!

Képek: IHF twitter