Parádés meccsen egyenlített a Falco.

Már a második mérkőzésen is túl vannak a felek a kosárlabda bajnoki döntőben. Az elsőn a  Szolnok megérdemelt diadalt aratott a mindössze 7 főt rotáló és vezére, Govens nélkül felálló vendégek ellenében. A sárga-feketék talán erőn felül is teljesítettek, hiszen kiváló dobásaik révén többször vezettek is a tiszaligeti katlanban.  A végjátékban azonban szembetűnő volt a fáradtság/frissesség így az Olaj őrzi pályaelőnyét. Tegnap este Szombathelyen dobták fel a labdát, egy olyan mérkőzésen, ahol a Falco számára kulcskérdés volt a győzelem. Nyilván nekik második és negyedik meccsen van a hangsúly, de az sem elég. A bajnoki címhez mindenképpen győzniük kellene legalább egyszer Szolnokon is, így leginkább a soron következő hármat, a második-harmadik-negyedik meccset szeretnék behúzni.

Ennek megfelelően a pályán melegített a mérkőzést megelőzően az a Govens, akiről úgy tudtuk az egész szezonja véget ért ujjtörése (ficam?) miatt. Szükség volt azonban rá, így vállalnia (kellett?) a játékot. Az első félidő méltó volt a bajnoki döntőhöz. A férfias küzdelem során egyik csapat sem tudott igazán meglépni riválisától. Felváltva vezettek a  felek, de jobb hajrájának köszönhetően Andric-ék térhettek előnnyel pihenőre, hiszen a Falco kissé beragadt. 35:24-re is vezetett, de az Olaj onnan egy 17:4-et repesztett és 41:39-ről várhatta a folytatást

A második félidőben is a vendégek szája íze szerint alakult. A Falco szinte csak meccsben tartotta magát, hiszen Perry már 6 sikeres triplánál járt és Andric is tarthatatlan volt a palánk alatt. Azonban akkora előnyt nem tudott kiépíteni a Szolnok, hogy az a győzelemhez elég legyen, mert a végjátékban Govens extraklasszisa (és Pustahvar triplája) megpecsételte Vojvodáék sorsát. Két fontos meccsvégi kosara demoralizálta a szolnoki szíveket, így 1:1-es állás  – és hatalmas szombathelyi ünneplés – után csütörtökön jöhet a harmadik felvonás. Gratulálunk a születésnapját ünneplő Srecko Sekulovic-nak.

1224_hun_871

Körmendi győzelmével az Alba szerezte meg a bronzérmet. Egis Körmend – Alba Fehérvár 83-95

Magyar férfi NBI/A, döntő, második mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK 76-73 (26-21, 13-20, 21-26, 16-6)

Képforrás: kosarsport.hu