Az uborkaszezon árnyékában is méltó módon búcsúzott a 2017/18-as kéziszezon.

A vakációra való tekintettel, valamint részben a kevesebb esemény folytán utolsó kézicikkünkben ezúttal a szokásosnál is tömörebben olvashatnak a hét újdonságairól.

A székesfehérvári Mayer Szabina ősztől a Nantes-ban folytatja, míg a Fradi két fiatallal, név szerint Tóth Nikolettel és Bánfai Kírával bővül, igaz, mindketten az MTK-nál kölcsönben töltik majd következő szezonjukat.

Szombaton egy gálameccs keretében a Kiel nagyjai és a világválogatott búcsúztatták utolsó meccsén a jövő idénytől edzőként tevékenykedő Filip Jichát. A hazai németeknél pályára lépett többek között Danielle Narcisse és Thierry Omeyer is, de végül az (ezúttal túlnyomó részben spanyol) All Star-csapat aratott 31:43-as győzelmet.

df58xccx0am8swe

A hazai rendezésű világbajnokságra készülő U20-as lányválogatott harmadikként végzett a felkészülési tornán, miután legyőzte Ukrajnát, kikapott Hollandiától, végezetül pedig döntetlent játszott az Európa-bajnok Franciaország ellen.

Ugyan csak e cikk megjelenése után, szerda délután értesülhettünk róla, de nem maradhat ki a hét bombahíre sem: az EHF hazánknak és Szlovákiának ítélte a 2022-es férfi Európa-bajnokság rendezési jogát, így három és fél év múlva először rendezhetünk férfi világeseményt Budapesten, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben!

Végezetül pedig, amiről biztosra veszem, hogy mára már mindenki tud: szerda este Veszprémben megszületett a szezon kézicsodája – a magyar válogatott összetettben Szlovénia legyőzésével kijutott a 2019-es világbajnokságra!

Lehetne beszélni a mérkőzésről, hogy hogyan vette a hátára Lékai Máté, illetve a végjáték néhány kulcspillanatában Balogh Zsolti a csapatot, hogy hogyan állt össze ismét betonkeményre a védelem, és hogy hogyan tartott ki utolsó pillanatig az erejével elkészülő magyar válogatott, hogy 22:26-ra összetettben megőrizzük az előnyt, de fölösleges.

Ez a vereség mindenki számára egyértelműen felér egy győzelemmel, nem is akármilyennel, ahogy azt a mindenkori vezér, Lékai is lenyilatkozta, mikor a párharcot a magyar kézilabda ünnepeként emlegette, a többiek szintén örömmámorban úszva távoztak az Arénából.

Nem is nagyon lehet rá mást mondani: bár az olimpiát még korai lenne elkiabálni, kint vagyunk a vb-n egy fiatal, ütőképes csapattal, akik előtt ugyan még hosszú út áll, de hé, épp most ejtettük ki a bronzérmest!

Szép volt, fiúk!

Az éjjel soha nem érhet véget

A szezon végeztével mi is pihenőre vonulunk. A kézilabda krónikákkal majd az ősszel találkozhatnak legközelebb.

Képforrás: Veszprém Handball Team twitter, THW Kiel twitter