Véget ért a mámor. Véget ért a lóversenyzés csúcseseménye, a 2018. évi Royal Ascot.

A galoppversenyzés szerelmeseinek mindig fájdalmas ez a vasárnap. Öt napig ugyanis királyi bánásmódban volt részü(n)k, mostantól pedig egy kisebb uborkaszezon veszi kezdetét, legalábbis a csúcskategóriában.

Mert a Royal Ascoton minden csúcskategóriás. A Royal Ascot megtestesíti mindazt amiről a lóversenyzés szól. Elegancia, fényűzés, parádés szervezettség, de ezek fabatkát sem érnének a lovak és az őket segítő emberek nélkül. Ezért nem tud  (Európában) Franciaországon és Írországon kívül a közelébe sem jutni egyik ország sem az ott látottaknak, mert nem elég a sok-sok kalap, pár gyönyörű hölgy,  néhány celeb vagy számtalan jó ló, ezek mindegyike együttesen szükséges ahhoz, hogy a mindenki öt napig Ascotra figyeljen.

Még a futball világbajnokság közepette is.

Mert Ascotban semmit sem csökkent az érdeklődés az idei kiadás során, pedig Anglia még versenyben van Oroszországban, hiszen nem ért véget a csoportkör. Ascotba azonban az idén ugyanúgy özönlöttek az emberek, mint máskor. Jöttek vonatokkal, buszokkal, autókkal, taxikkal vagy kerékpáron. Fizették a borsos belépőket és a még borsosabb italszámlákat. Mindez nem számít hiszen

ez a Royal Ascot, a csúcsok csúcsa.

Márpedig ha valaki a csúcsra vagy legalábbis annak közelébe szeretne jutni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Nem csoda, hogy évről évre igazi világsztárok parádéznak a királyi gyepen. Az idei esztendőben, a legnagyobb név talán a csodálatos Helen Mirren volt, de a fiatalok a friss házasokat, azaz az első képen látható Meghan-t és Harry herceget fotózták és töltötték azonnal az Instagramra.

Helen Miren

Itt azonban körbeért a történet. Ahhoz ugyanis, hogy egy Mirren kaliberű színésznőt ki lehessen csábítani Ascotba, ahhoz mindennek olyan minőségűnek kell lenni, mint amit Ascotban láthatunk.

Búcsúzunk Ascottól, búcsúzunk a királyi körítéstől, a parádés lovaktól, a több tízezer, pályára kihelyezett virágtól, és úgy ahogy van az egésztől. Rettentően fog hiányozni, de 2019-ben ismét jövünk és beszámolunk minden fontos történésről. Mert imádjuk a lóversenyzést…

Vendégszerzőnk: Sereg András – főszerkesztő/Racing Portal, képek: PA Images twitter, ITV racing twitter