Perl megy, Perry sem marad, a válogatott ma VB selejtezőt játszik.

A mai nap fő eseménye természetesen a férfi válogatott koszovói VB selejtezője, amely 20:30-kor kezdődik és a Duna World közvetíti élőben.

Ahogy az várható volt, egy ilyen, abszolút kiválóra sikeredett idény után a bajnok nem tudja megtartani legjobb játékosát.  Kendrick Perry szintet lép és Németországba igazolt. Sok sikert kívánunk neki.

A spanyol élvonalbeli Movistar Estudiantes Madridhoz szerződött viszont Perl Zoltán válogatott kosárlabdázó. A klub hivatalosan bejelentette, hogy leigazolta a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelytől a 22 éves hátvédet. Az Estudiantes az elmúlt idényben 17/17-es győzelem/vereség mérleggel a 11. helyen zárt a 18 csapatos ACB Ligában.

A 195 centis játékos 45 bajnokin 16,4 pontot, 4,4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt az NB I-ben ezüstérmes vasiaknál, az Európa Kupában pedig 8 találkozón 15,1 pontot, 7,3 lepattanót és 5,4 gólpasszt gyűjtött.

Perl a tavalyi Európa-bajnokságon a válogatott egyik legjobbja volt, 6 találkozón átlagosan 12 pont, 3,2 lepattanó és 1,5 gólpassz szerepelt a neve után.

A szombathelyi kosaras szülővárosában kezdte pályafutását, majd 2015 és 2017 között Olaszországban a Capo d’Orlandót, illetve a másodosztályú Universo Treviso Basketet erősítette.

Pokoli nehéz dolga lesz a Szolnoknak, ha a Bajnokok Ligájában szeretne újra játszani. Nem kevesebb mint három akadályt kellene sikerrel teljesíteni Vojvodáéknak. Az első és második selejtezőkörben résztvevők 24-en vannak – az első kör után 12-en maradnak, majd a második kanyarból továbbjutó 6 együttes méri össze erejét azzal a 6 gárdával, amely alanyi jogon a harmadik selejtezőkörben kezdi meg a szereplését, az itteni 6 győztes pedig a főtáblára kerül. A selejtezők (illetve a csoportok) sorsolását július 11-én, magyar idő szerint délelőtt 11:00-tól tartják.

Eo4F2hAPbUCwz-GpWh41JA

Forrás: részben MTI, kép: kosarsport.hu, FIBA basketball