Végre megkezdődött az a két hét, amit a legjobban imádunk az évben. Elindult a wimbledoni tenisztorna.

Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna. Mind Babos Tímea, mind pedig Fucsovics Marci már az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Szerencsére csak az egyes küzdelmektől.

A világranglistán 38. magyar női játékos és ellenfele, a rangsorban 34. ukrán Leszja Curenko most találkozott ötödször: eddigi összecsapásaikon háromszor Babos nyert, legutóbb, idén Hobartban viszont 29 éves riválisa volt a jobb.

Wimbledoni találkozójukon először a soproni teniszező veszítette el adogatását, ám 3:3-nál már ismét egyenlő volt az állás. Curenko ezt követően a legjobbkor, 5:5-nél brékelte ismét riválisát, s 46 perc után előnybe került – a viadal honlapja szerint.

A második szettben nagyon rosszul kezdett a 25 éves magyar teniszező, kétszer is elveszítette adogatását, és bár bréklabdákig még eljutott, Curenko könnyedén, 74 perc alatt lezárta az összecsapást.

Babos a mérkőzésen 34 ki nem kényszerített hibát követett el, riválisa mindössze 18-at.

“Sajnos egy elég rossz időszakon megyek keresztül, az elmúlt hetekben fájdalmakkal, sérülésekkel bajlódtam, most nem érzem túl jól magam”

– nyilatkozta a találkozó után a honlapján Babos. Hozzátette, ez meglátszódik a játékán és az önbizalmamon is, és nem azt a teniszt játssza, amit szeretne.

“Az első szettben próbálkoztam, akartam, de amikor ott lett volna a lehetőség 4:3-nál, bréklabdánál, akkor egy nagyon könnyű labdát rontottam. Normál helyzetben ezt be szoktam ütni. Sajnálom, hogy így alakult”

– tette hozzá a magyar teniszező, aki szerint párosban egészen más játékos, és ott nagy céljai vannak, sokkal több az önbizalma, a hite.

A magyar játékos női párosban a francia Kristina Mladenoviccsal első kiemeltként egy japán kettőssel kezd majd.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Leszja Curenko (ukrán) – Babos Tímea 7:5, 6:2

Fucsovics Marci sem járt jobban. Nem szabad elfelejteni, hogy ő még közel sincs csúcsformában sérülése után, és a veresége egyáltalán nem nevezhető súlyosnak, de tény: az első forduló máris a búcsút jelentette számára.  A francia Julien Benneteau 7:5 7:5 6:3-al “lépett túl” Marcin.

A kiesők listáján a két legnagyobb név, a kér Roland Garros “ezüstérmes”, azaz Sloane Stephens és Dominic Thiem búcsúja.

Forrás: részben MTI, kép: twitter