Illetve nem csak a hét harmadik napja, hanem érdemes még egy picit visszapillantani a kedden történtekre is.

Beszámoltunk a Roland Garros döntősök extra-korai búcsújáról, de nem csak ők lettek a „nagynevű” hiányzók. A bajnokság twitter oldala is balszerencse számként közli a 21-est, ugyanis éppen ennyi kiemelt nem érte meg a második kört. Gondolva itt pl. Petra Kvitova-ra, David Goffin-re vagy éppen a korábban az életben is egy párt alkotó Maria Sharapova – Grigor Dimitrov duóra.

Nézzük a magyarokat!

Stollár Fanny – oldalán a spanyol Georgina Garcia Pérezzel – szerencsés vesztesként főtáblára került.  A magyar játékos és társa ugyan múlt csütörtökön, a selejtező második fordulójában három szettben kikapott az Arina Rodionova, Maryna Zanevska ausztrál, belga duótól, a visszalépések miatt mégis a főtáblán szerepelhet.

Stollárék az első fordulóban a Mandy Minella, Anastasija Sevastova luxemburgi, lett kettőssel találkoznak. A főtáblán Babos Tímea és francia Kristina Mladenovic első kiemeltek.

Fucsovics Márton és a német Mischa Zverev kettőse az első fordulóban búcsúzott a wimbledoni nyílt teniszbajnokság férfi párosversenytől.

A magyar játékos és társa a szerdai első fordulóban a 15. kiemelt Dominic Inglot, Franko Skugor, brit, horvát duóval mérkőzött, s 1 óra 48 perc alatt veszített.

Fucsovicsék az első és a második játszmában is a legrosszabbkor, a szett legvégén veszítették el adogatásukat, míg a harmadik felvonásban ellenfelük simán nyert.

Eredmény, férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Dominic Inglot, Franko Skugor (brit, horvát, 15.) – Fucsovics Márton, Mischa Zverev (magyar, német) 6:4, 7:5, 6:2

Ma a londoni nagyérdemű többek között pályán láthatta “a Királyt”, Roger Federer-t aki a szlovák Lacko-t verte három játszmában, a képen látható Wozniackit, akit Makarova búcsúztatott, de a nap hősei nem ők lettek, mert két egészen parádés ötszettest rendeztek, igaz ebben nem voltak érdekeltek korábbi bajnokok. A McDonald (USA) – Jarry (CHI) találkozó döntő szett 11:9-nél dőlt el az amerikai fiú javára, míg a horvát Ivo Karlovic 13:11-re kapott ki a döntő játszmában a 28 éves, német, ATP 64. Jan-Lennard Struff-tól. Parázs meccsek voltak.

A holnapi egyik slágere vélhetően a Konta-Cibulkova találkozó lesz, de számunkra legnagyobb jelentőséggel Babos Timiék és Stollár Fanny-ék páros-találkozója bír. Hajrá lányok!

Részben MTI, kép: wimbledon twitter