Késő kezdésük miatt nem számoltunk még be arról, hogy Babos Timiék mellett immár Stollár Fannyékért is szoríthattunk a wimbledoni torna női párosok versenyében.

Stollár Fanny – oldalán Georgina Garcia Pérezzel – győzelemmel mutatkozott be a wimbledoni tenisztorna női párosversenyének főtábláján pénteken.

A magyar, spanyol kettős selejtezős veresége ellenére szerencsés vesztesként játszhatott a nyitókörben, s a viadal honlapja szerint az első fordulóban könnyedén, mindössze 51 perc alatt “intézték el” a Mandy Minella, Anastasija Sevastova luxemburgi, lett duót.

Babos Tímea és francia Kristina Mladenovic első kiemeltként csütörtökön ugyancsak kétjátszmás győzelemmel mutatkozott be az év harmadik Grand Slam-tornáján.

Egyesben már nincs versenyben magyar játékos.

Eredmény, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Stollár Fanny, Georgina Garcia Pérez (magyar, spanyol) – Mandy Minella, Anastasija Sevastova (luxemburgi, lett) 6:1, 6:2

csütörtökön játszották:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Hozumi Eri, Kato Miju (japán) 6:4, 6:3

A szombati nap aztán vegyesre sikerült. Timiék továbbléptek, míg Fannyék búcsúztak.

A magyar, francia kettős a második fordulóban a Nagyija Kicsenok, Anastasia Rodionova ukrán, ausztrál duót verte két játszmában.

“Nagyon örülök a mai győzelemnek, hiszen jól játszottunk egy jó ellenféllel szemben” – mondta a honlapján az összecsapást követően a magyar teniszező. Saját játékából az adogatását és a szervafogadását emelte ki, de hozzátette, “mindig lehet jobban játszani, főleg a hálónál”.

Babosékra a 16 között – várhatóan hétfőn – a 13. kiemelt Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román páros vár.

Stollár Fanny és a spanyol Georgina Garcia Pérez kikapott, így kiesett.

Eredmények, női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) – Nagyija Kicsenok, Anastasia Rodionova (ukrán, ausztrál) 6:3, 6:2

Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh, 12.) – Stollár Fanny, Georgina Garcia Pérez (magyar, spanyol) 6:2, 6:4

A torna meglepését a 32 éves, tajvani Su-Wei Hsieh produkálta, aki a világelső és friss Roland Garros győztes Halepet búcsúztatta.

Ezzel a világranglista első 10 helyezettjéből csak a 7. helyen álló Pliskova van már versenyben.

Forrás: MTI, Kép: wimbledon twitter