A friss világelső, Babos Tímea mellett, az ikon, Roger Federer is búcsúzott Wimbldeontól.

Hétfőtől a páros világranglistán első Babos Tímea, és társa, a francia Kristina Mladenovic a negyeddöntőben búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokságon.

A páros versenyben elsőként rangsorolt duó szerdán az Alicja Rosolska, Abigail Spears lengyel, amerikai kettőssel mérkőzött meg, és szenvedett két játszmában vereséget. A torna honlapja szerint a találkozó 1 óra 24 percig tartott.

Az első szettben – amely 53 percig tartott – egyik fél sem tudta elnyerni ellenfele szervajátékát, Rosolskáéknak mindössze egyetlen labdájuk volt ehhez – Baboséknak egy gémben három -, bár azzal rögtön a játszmát is megnyerhették volna. A rövidítésben Rosolskáéknak két labdájuk volt a szettelőnyhöz, és a másodikat már kihasználták.

Babosék a második szett elején elveszítették adogatójátékukat, majd 2:0-s hátrányba kerültek, viszont gyorsan egyenlítettek (2:2). Rosolskáék 3:3 után másodszor is brékelőnyhöz jutottak, amelyet a folytatásban már nem adtak le, és egy újabb brékkel a mérkőzést is lezárták.

Természetesen nagyon sajnálom a mai meccset. Azt gondolom, az ellenfél nagyon jól játszott. Nem találtunk igazán megoldást arra, miként lehetnénk jobbak, főleg a fogadógémekben” – nyilatkozta saját honlapján Babos. Hozzátette, érzése szerint Rosolska és Spears megérdemelten nyert, mert jól játszott.

Eredmény,  női páros, negyeddöntő:
Alicja Rosolska, Abigail Spears (lengyel, amerikai) – Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-4), 6:3

nole-nishi

A férfiak negyeddöntőiben búcsúzott, a csúcsfavorit Roger Federer, aki a 3. szettben meccslabda után sem tudta befejezni mérkőzését a dél-afrikai Kevin Anderson ellenében. A 32 éves ATP 8. a döntő játszmát 13:11-re nyerte. Djokovic legszebb napjait idézően intézte el Nishikori-t (3:1-re), míg a Del Potro-Nadal csúcsrangadó lapzártánk után ért véget.

Forrás: MTI, képek: wimbledon twitter