Az olasz October Cantú lesz a Szolnoki Olaj ellenfele a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

A nemzetközi szövetség (FIBA) honlapja szerint a szerdai sorsoláson az is kiderült, hogy a párharc mérkőzéseire szeptember 20-án és 22-én kerül sor. Az első meccset a legutóbbi olasz bajnokságban hetedik Cantú, a visszavágót pedig a magyar bajnok otthonában, a Tiszaligeti Sportcsarnokban játsszák.

A 12 győztes továbbjut a kvalifikáció második körébe (szeptember 25., 27.), ahonnan hat gárda kerül a harmadik fordulóba (szeptember 30., október 2.), s ott csatlakozik hozzájuk hat újonnan érkező csapat. A selejtezőből a harmadik forduló hat győztese jut fel a BL 32-es főtáblára, melynek küzdelmei november 9-én kezdődnek.

A FIBA 2016-ban hívta életre a Bajnokok Ligáját, amelynek így ez lesz a harmadik szezonja.

Az Olaj pokoli nehéz helyzetben van. Egyrészről a selejtező előtt pár nappal “kapja csak vissza” kulcsjátékosait, hiszen a válogatott  szeptember 17-én világbajnoki selejtezőt játszik (éppen az itáliaiak ellen), másrészről ha túljut a kétszeres Euroliga-, négyszeres Korac és Saporta kupa-győztes olaszokon, akkor  az AEK Larnaca (ciprusi) – Telenet Giants Antwerp (belga) párharc győztesével találkoznak, a főtáblára jutásért pedig a litván Lietkabelis következne. Hát nem egyszerű történet.

Friss hír, hogy az Olaj mindösszesen 3 légióst kíván szerződtetni Strahinja Milosevic mellé, és az is, hogy Fodor Márton elköszönt az aktív játéktól. A MAFC-nál lesz sportigazgató.

Forrás: MTI, kép: kosarsport.hu