A pénteki napon a két férfi egyes elődöntő volt kiírva a wimbledoni centerpályára.

A Federert búcsúztató Anderson és Isner csatája azonban több mint hat (!) órai játék után 2:2 22:22-re állt. Kinek az emlékezetébe ne villant volna be a a nyolc évvel ezelőtti találkozó amikor is a mostani főszereplő, John Isner Nicolas Mahut ellen több mint 11 órát töltött Wimbledon szent füvén?

DiAKIyXWsAAGa09

Magyar idő szerint este fél 9 magasságában még akár ezzel is számolnunk kellett, mert a két adogatógép egyszerűen képtelen volt elbukni a szerváit, így a break lehetősége ritkább volt meccsükön, mint az a bizonyos fehér holló. A teljesség igényét szem előtt tartva írjuk ide a teljes – addigi –  eredményt: 7:6 6:7 6:7 6:4 után következett a több mint két órán át zajló ötödik játszma.

A két wimbledoni bajnok Rafa Nadal és Novak Djokovic már órák óta várta a pályára lépését, de az adogatókirályok miatt még az is kétségessé vált, hogy elkezdik-e még aznap egyáltalán.

DiAaYToWsAEGVvZ.png

24:24-nél azonban a láthatóan hullafáradt Isner váratlanul elbukta az adogatójátékát. Ez azonnal talpra ugrasztotta a nagyérdeműt, hiszen ők vélhetően a “két nagyágyú” találkozójára voltak inkább kíváncsiak. A dél-afrikai fiú itt már nem hibázott és 6 óra 35 percnyi játék után – 32 évesen – bejutott élete első wimbledoni fináléjába.

Hogy mi lett a másik meccsen? Lapzártánk után játszották.

Képek: wimbledon twitter