Az elmúlt héten nem volt hiány menyegzőkben, így kedvenc sportágaink háza tájáról beszámolunk párról.

A sort  – csütörtökön – a tavaly ilyenkor a WTA ranglistáját vezető cseh szépség, a most kilencedik Karolina Pliskova nyitotta, aki régi szerelméhez a Michal Hrdlicka-hoz ment feleségül. Ezzel cseh hölgyek tucatjai borultak sírva a párnáikra, ugyanis a tv-s személyiség, nem kisebb celebritás hazájában, mint a teniszező felesége. A szertartás szinte teljesen titokban, mindössze 20 meghívott előtt zajlott Monte Carlo-ban, ahol élnek. Pliskova vélhetően a torontói  Rogers Cup-on lép először (feleségként) pályára augusztus 6-án.

Szombaton Martina Hingis mondta ki immár másodjára a boldogító igent, hiszen ő már 2010-ben férjhez ment a francia díjugrató Thibault Hutin-hoz. Az a házasság hamar zátonyra futott, sőt egészen durva dolgok is zajlottak benne. Nem tévedés: anno pl. a férj tett feljelentést, hogy a teniszsztár bántalmazta őt.  Most a Kassán született Martina (37 éves) alig egy év együtt járás után mondott igent a lánykérésre. Férje Harald Leemann (38) sportpszichológus. Az esküvőt Svájcban 140 vendégel együtt ünnepelték. Martina egyébként többszöri visszavonulás után 2017 októberében véglegesen letette a teniszütőt. Hisszük ha látjuk persze.

Hingis loval

Örömünkre azonban Martina a lovak szerelmese is, így a teniszpalántákkal és lovaival szeretne foglalkozni a jövőben.

Idehaza a magyar válogatott alapembere és a Szolnoki Olaj KK legendája, Vojvoda Dávid kötött házasságot (szintén) szombaton.  Kosarasberkekben már nyílt titok volt, hogy Dávid párja, Dóra kisbabát vár, így éppen itt volt az idő, hogy hivatalosan is egybekössék életüket.

vojaesküvő

Jo-Wilfried Tsonga is megtette végre a döntő lépést, hiszen párja, Noura El Shewk már tavaly márciusban megajándékozta őt egy fiúgyermekkel, de a házasságkötésre csak most került sor. A gyermek, a híres boxoló, Sugar Ray Leonard után kapta keresztnevét.

di0fqw3vsaibjxh

A Turf and Sports szerkesztősége, sok boldogságot és számtalan közös évet kíván a  friss házasoknak.

Vendégszerzőnk: Sereg András/Racing Portal, képek: FLOSS Magazine twitter, Vojvoda facebook, Tenis Kanali twitter