Felemásan kezdte a két legmagasabban jegyzett magyar játékos a keménypályás torontói  tenisztornát.

A világranglistán 51. magyar játékos a rangsorban 12 hellyel hátrébb álló Joao Sousával találkozott, és a portugál teniszező brékjével indult a mérkőzés. Fucsovics később kétszer is el tudta venni riválisa adogatását, ezzel övé lett az első szett.

A második játszmában mindketten két szervagémet vesztettek el, a rövidítésben pedig Fucsovics koncentrált jobban, így az 1 óra 43 perces találkozó megnyerésével ő jutott a 32 közé.

Eredmény, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton (magyar)  -Joao Sousa (portugál) 6:4, 7:6 (7-2)

Babos Tímea viszont kikapott korábbi páros partnerétől, a képen látható német Julia Görgestől a  montreali keménypályás női tenisztorna első fordulójában.

A 25 éves soproni teniszező elvette a tizedik kiemelt Julia Görges második adogatójátékát, és mivel a folytatásban egyikük sem hibázott szervagémében, 33 perc alatt játszmaelőnybe került.

A második szettben mindketten hozták saját adogatójátékukat, így rövidítés döntött, amelyben Görges bizonyult jobbnak.

A döntő játszmában Babos elvesztette második szervajátékát, innen pedig már nem tudott visszazárkózni, így Görges nyerte a 2 óra 22 percig tartó összecsapást.

Azt gondolom, hogy régen játszottam ilyen jó meccset és ennyire jól” – nyilatkozott saját honlapjának Babos, aki kiemelte, ez boldoggá teszi, ám sajnálja, hogy nem sikerült legyőznie top 10-es ellenfelét. “Nagyon nehéz mérkőzés volt: ott voltak a lehetőségek, de úgy érzem, ezeket most nem én rontottam el, hanem az ellenfelem játszott nagyszerűen. Rettentően jól szervált, a statisztikák alapján ő a világ legjobb adogatója” – fejtette ki.

Eredmények (a viadal honlapja szerint), 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Julia Görges (német, 10.) – Babos Tímea (magyar) 3:6, 7:6 (7-3), 6:4