Miközben a szövetség sem marad adós, és “gépágyúval lő vissza” az őt bírálókra, mindkét top játékosunk máris búcsúzott az év utolsó Grand Slam tornáján az egyéni küzdelmektől.

Sőt azóta Fucsovics Marci már a párostól, de haladjunk sorjában.

Természetesen nincs oka a a nyíregyházi fiúnak a szégyenkezésre, hiszen a találkozó felében nagyjából pariban volt a tizenháromszoros Grand Slam-bajnokkal, de a pihenő után – amit együtt töltöttek  a jeges kádban – Nole egyszerűen állva hagyta Marcit, aki így simán lépett a következő körbe. Marci most már azon a  szinten áll, hogy nem elég 1-2 jó szett részéről, mert azzal aligha lehet nyerni, főként egy GS tornán.

Nagyon meleg volt, mindketten szenvedtünk, a végjátékban ő volt jobb. Éreztem, hogy nem kell félnem tőle, meg akartam nyerni a pontokat anélkül, hogy az ő hibájára kelljen várnom, mert tudtam, hogy nem fog könnyű pontokat adni” – fejtette ki a nyíregyházi teniszező, majd rátért arra, hogy sok hosszú labdamenetet játszottak, és szédelegtek a 35 fokban, aztán az új szabály szerint a hőség miatt a harmadik szett után kaptak tíz perc pihenőt, ami neki nem sült el túl jól. “Egymás mellett ültünk a jeges fürdőben, és mondtuk, hogy katasztrófa, ami kinn van. Valószínűleg Djoko már többször vett jeges fürdőt meccs közben, mindenesetre őt lehűtötte, engem viszont teljesen lefagyasztott” – mesélte a magyar fiú az MTI-nek.

Eredmények, férfiak: 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Novak Djokovic (szerb, 6.) -Fucsovics Márton 6:3, 3:6, 6:4, 6:0

K_EPA20180829005-e1535536982776

Egy kedves barátom ezt írta Babos Timi egyes meccse után. “Ez csak a szokásos. Jók ellen szuper játékkal,  rossza(bba)k ellen rossz játékkal kap ki.” Hát igen. Babos Timit mint egyes játékost, még mindig nagyon nehéz “hová tenni”.

Talán nem volt teljesíthetetlen elvárás részünkről, hogy az orosz Darja Kaszatkinán jusson túl, de ennek ellenére a 11. helyen kiemelt 2 óra 22 percnyi játék után búcsúztatta soproni kedvencünket, bár ha az eredményt és a ranglista helyezéseket nézzük ez egy abszolút papírforma eredmény.

Eredmény, nők: 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Darja Kaszatkina (orosz, 11.) – Babos Tímea 6:4, 5:7, 6:4

Marcinak a páros sem hozott megváltást, így ő máris búcsúzik New York-tól.

férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Philipp Petzschner, Tim Pütz (német) – Fucsovics Márton, Jonathan Eysseric (magyar, francia) 6:1, 6:2

Timiék viszont alig másfél órát töltöttek a pályán, ami még nagyon sokat számíthat a következő fordulóban.

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5

Természetesen kiemelt figyelemmel követjük az esztendő utolsó Grand Slam tornáját.

Vendégszerzőnk: Sereg András/Racing Portal, képek: EPA, US Open Twitter