A  decemberi esemény kisebbfajta őrületet váltott ki lovas körökben és nálunk is rengetegen érdeklődnek iránta.

De nézzük is miről van szó…

SUTTOGÓK – Lovas legendák először együtt!

Monthy Roberts a világhírű lovas tréner számos könyvet írt már a lovakról és különleges módszeréről valamint a lovak és az emberek közötti kapcsolatról. Az egyedi bánásmód szerinti nevelés hívét lósuttogóként ismerte meg a világ és lovas showja Magyarországon is óriási sikert aratott, s rengeteg új követőre tett szert módszerével.

A Suttogók – Lovas legendák először együtt lovas shown az ikon Monty Roberts, Lorenzo és Jean-Francois Pignon mutatják be mit tudnak.

A Suttogók lovas show 2018. december 1-2-én a Papp László Budapest Sportarénában lesz látható!

Lovas álomszínház nemcsak a lovak szerelmeseinek. Suttogók, akik csak a szavak erejével, a  lélek üzenetével, szeretetükkel  teszik barátaikká nemes paripáikat.”

Eddig a közlemény.

Nos, ehhez már nem sokat kell hozzátennünk, hiszen nem túlzás talán azt állítani:

ez lesz az új évezred legnagyobb lovas eseménye hazánkban.

Három ilyen kaliberű sztár fellépése egymagában is szenzációt jelentene, de hogy egyszerre jönnek Budapestre  ez szinte felfoghatatlan. Van is rengeteg kérdésünk ezzel kapcsolatosan, így máris megkerestük a szervező cég vezetőjét, hogy adjon egy exkluzív interjút a Racing Portal-nak. Az ígéretet megkaptuk, remélhetőleg mihamarabb létre is tudjuk hozni.

Kicsit a főszereplőkről:

Monty Roberts – talán nem túlzás azt állítani: a világ leghíresebb lovasembere. Munkásságát könyvek tucatjai és film kíséri. Oldalak százain keresztül tudnánk méltatni. Olvassák el vele készült, kifejezetten galoppos kérdéseket feszegető interjúnkat itt.

Lorenzo a repülő francia – akinek show-ja mára bejárta a világot. Két ló hátán állva akár kantár vagy kötőfék nélkül is úgy tartja ellenőrzése alatt lovait, mintha láthatatlan szálakat használna. Előadásmódja és a magyar Puszta-ötös ihletésére létrehozott világszáma egyedülálló.

„Szeretem, ha a lovaim szabad akaratukból élvezettel teszik a dolgukat, ha jó kedvvel, boldogan dolgoznak velem. Mindegyik ló karaktere más. Én pedig nem akarom megtörni a személyiségüket. Amit a közönség lát, az csapatmunka, minden ló külön világ, de csapatként kell együttműködnünk” – vallja Lorenzo. Mottója: „Élj a szenvedélyednek!”.

Jean-François Pignonról igazából nincs mit írni. Produkciója maga a líra és a költészet.

Jöjjenek el minél többen megnézni ez a lovastörténelmi eseményt decemberben.

Szöveg és kép: Racing Portal Team