Piros Zsombor Jiri Vesely ellen kezdi meg holnap a Csehország elleni Davis Kupa világcsoport rájátszási találkozót. Párosban Borsos Gábort és Nagy Pétert jelölte a kapitány.

Elkészült a Magyarország – Csehország Davis Kupa találkozó sorsolása.

Az eseményen kiderült, hogy az eddigi egy Davis Kupa meccséből egyet megnyerő Piros Zsombor (419.) kezdi majd az összecsapást, ellenfele pedig az elsőszámú cseh játékos, Jiri Vesely (91.) lesz.

Zsombor találkozott már ilyen szintű játékossal korábban is, sikereket is ért már el ellenük, legutóbb épp a korábbi TOP30-as brazil Bellucci ellen győzött egy ATP Challenger versenyen.

Vesely már 17 mérkőzést játszott a Davis Kupában, melyből nyolcat megnyert, a US Opent azonban sérülés miatt kihagyta, egészségi állapota azonban saját bevallása szerint már 110%-os, így készen áll a Zsombor elleni mérkőzésre.

Zsombornak is és a második mérkőzést játszó Valkusz Máténak (271.) is kell a buzdítás, sok néző előtt a Davis Kupában bármi megtörténhet, ezt mi is tapasztaltuk többször is. A karrierje első DC meccsére készülő Máté ellenfele Lukas Rosol (185.) lesz, aki már 23 DC-meccsen van túl, amiből 13-at megnyert.

A párosra Köves Gábor kapitány az idén már tornagyőzelmet is arató Borsos Gábor/Nagy Péter párost jelölte, akik a Pavlasek/Jebavy kettős ellen játszanak majd.

A magyar csapat elsőszámú játékosa, Balázs Attila is rendelkezésre áll, ha a kapitány úgy dönt, hogy beveti a tapasztalt magyart, akkor természetesen pályára lép majd.

Tegnap este ott voltunk a Lurdy Háznál, amikor Zsombi és Máté “beütött”. Hááát, minimum kiváló formában vannak a srácok. Köves Gábor a jó tanácsok mellett, többször is a “bravo” szóval fejezte ki tetszését. Hajrá fiúk!

Más!

Babos Tímea saját Facebook-oldalán jelentette be: hosszú évek után elválnak útjaik Thomas Drouet edzővel.

A magyar teniszező döntése sokakat meglepett, azonban a molcsapat.hu-nak adott interjúban elárulta, a helyzet egyáltalán nem bonyolult: „Lejárt a szerződésünk, és úgy döntöttünk, mindkettőnknek új impulzusokra van szüksége, így barátságban, az együtt töltött időszak szép sikereinek emlékeivel búcsút intünk egymásnak.”

Forrás: MTSZ, kép: Davis Cup twitter