Két pénteki mérkőzéssel megkezdődött a férfi kosárlabda-bajnokság 2018/2019-es idénye.

Előbb az előző idényben negyedik Körmend szoros mérkőzésen négypontos vereséget szenvedett a Debrecen vendégeként, majd Az Alba Fehérvár hazai pályán kapitulált a Pécsi VSK előtt a férfi kosárlabda NB I új szezonjának pénteki második mérkőzésén.

A legutóbb bronzérmes székesfehérvári csapat a negyedik negyedben nyújtott gyenge játéka miatt 17 ponttal kapott ki vendégétől. A mecsekaljaiaknál a tarthatatlan Ciric-Budimir-Taylor hármas 67 pontot termelt a 88-ból.

A vasiaknak főként  a képen látható Borisov-val gyűlt meg a bajuk, aki 28 pontot szerzett,  11 lepattanót gyűjtött és 10 faultot harcolt ki, amihez 42-es VAL index társul. Nehéz elképzelni, hogy ne ő legyen a nyitóforduló MVP-je bár a hátralévő öt mérkőzést ma játsszák.

Eredmények:
Alba Fehérvár – Pécsi VSK-VEOLIA 71-88 (20-19, 15-18, 25-23, 11-28)
DEAC-Egis Körmend 82-78 (23-16, 17-24, 17-13, 25-25)

Edzői nyilatkozatok:

Berényi Sándor (DEAC): “Rendkívül férfias, fizikális küzdelem folyt a pályán. Többnyire kontrolláltuk a mérkőzést, viszont az agresszív védekezéssel sokszor meggyűlt a bajunk, nem mindig tudtuk a játékainkat játszani. Úgy gondolom, ennél is több van a csapatban. Boldogok vagyunk, hiszen a bajnokság egyik esélyesét sikerült legyőznünk.”

Antonis Constantinodes (Körmend): “Hazai pályán minden edző elmondhatja a véleményét, viszont ha én ugyanezt teszem, mikor idegenben játszunk, rendre megbüntetnek érte. Sajnálom, hogy a gyenge játékvezetés döntötte el a forduló rangadóját. A csapatomat tekintve a védekezésünk a második félidőre szétesett, túl sok lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek, akik meg is büntettek minket, könnyű kosaraikkal a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

A többi találkozó ma 17 és 18 órakor.

kép: kosarsport.hu