Nemzetközi nyitány magyar rangadóval.

Mindhárom FIBA Europe Cup-ban érdekelt csapatunk megkezdte remélhetőleg hosszúra nyúló menetelését a nemzetközi hadszíntéren.

A  sorozat hivatalos honlapja az Albát és a bajnok Szolnokot is a továbbjutók közé tippeli, sőt Vojvoda Dávidot a H-csoport legnagyobb sztárjának kiáltotta ki.

Szolnokon folytatódott az évek óta zajló Falco-Olaj küzdelemsorozat. Ki ne tudná, hogy csak a tavalyi szezonban tucatnyi alkalommal találkoztak a felek, hiszen a bajnoki találkozók mellett akkor is egy csoportban voltak a nemzetközi kupában, valamint egymás ellen vívták a bajnoki-, és kupadöntőt. A Falco számára azonban sosem jó ómen egy jászkunsági túra, mert a legutóbbi 17 kiruccanásból 16x vesztesen távoztak a Tiszaligeti Sportcsarnok parkettjéről. Most viszont a vendégek várták jobb hangulatban a feldobást, hiszen az Olaj önmagához mérten nagyon halovány játékkal kapott ki Sopronban, míg a Falco megszerezte első bajnoki győzelmét a Kaposvár ellenében. Ha a végeredményt nézzük azt is mondhatnánk: beigazolódott mindez, de a teljes krónikához tartozik, hogy az Olaj 17-el is vezetett, azaz komoly előnyt herdált el, aminek még nagy kárát láthatja  a jövőben.

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 1. forduló, H-csoport

Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-76 (17-21, 18-13, 25-14, 19-28)

A kisebb bravúrral főtáblára jutó Alba Fehérvár a messzi Portugáliában kezdte meg a szereplését, nem is akárhogyan, hiszen hosszabbításban aratott győzelmet, azaz máris igazolta a szaklap jóslatát. Gratulálunk!

FIBA Europe Cup, Alapszakasz-csoportkör, 1. forduló, F-csoport

FC Porto – Alba Fehérvár 92-96 (14-13, 27-26, 22-18, 19-25, 10-14)

Sereg András, kép: FIBA BAsketball